Ez kell neked! Kineziológia mindenkinek

Amikor a test beszél

2016. október 22. - Göcző Nóra ... kinezma.hu ...

haromsz.jpg  Az egészség háromszöge a kineziológusok számára központi jelentőségű téma. Ám nem is kell szakembernek lenni ahhoz, hogy megértsük, amit ez az egyenlő szárú háromszög jelképez számunkra. A három oldal: a strukturális, mentális, testkémiai oldal. Mindenki ismeri a mondást: ép testben ép lélek. Nagyjából erről az egyszerű felismerésről szól a háromszög is. Harmóniában, egységben vagyunk önmagunkkal, ha a nem fáj sehol, a lelkünk ragyog és nem mérgezzük magunkat semmivel. Ennek megvalósítása azonban csak kevesek kiváltsága és csak rövid ideig tarthat. A kineziológia mégis kísérletet tesz arra, hogy létrehozza az egyensúlyt a kliens életében, a lehető legmaradandóbb hatással. Ehhez energetikai és hitrendszeri blokkokat oldunk, nem csupán a jelenben, hanem a múltban, akár a fogantatásig is visszamenve. 

  A háromszög strukturális oldala mindenki számára egyértelmű lehet. Ha egészségesek vagyunk, nem gyötör minket akkut vagy krónikus betegség, akkor testünk jól funkcionál. De ez még kevés. A mentális oldal teljességére is szükségünk van. Ide tartozik a lélek, a gondolataink, vágyaink. Hiába vagyunk ugyanis testileg épek, ha gyászolnunk kell, ha dühösek vagyunk, de a szerelem is hasonló tüneteket produkál, mint a stressz (gyorsuló szívverés, izzadás, emelkedő vérnyomás). A harmadik oldal a testkémia. Ide soroljuk a testben zajló kémiai folyamatokat és az abban részt vevő anyagokat. Gondoljunk itt például a gyógyteákra, a koffeinre, az alkoholra.

healthy-body-healthcarewell.jpg

  Ha valamelyik oldal nincs egyensúlyban, az a másik kettőre is azonnali hatással van. Enyhébb egyensúlyzavar esetén kisebb betegségekkel jelzi a test, hogy valami nincs rendben. Lehet ez depresszió, alvászavar, krónikus fáradtság, fejfájás, hajhullás, kiütések stb. Ha továbbra sem változtatunk a dolgokon, nem ismerjük fel a probléma gyökerét, a helyzet súlyosabbra fordul. Ilyenkor már mindhárom oldal sérül, krónikus betegségek jelennek meg, a pszichés-idegi teher szomatizálódik: bélpanaszok, meddőség, szív-és érrendszeri problémák, ízületi gyulladás, szexuális zavarok és így tovább. Testünk egy rendkívül érzékeny rendszer, de ha odafigyelünk, sokáig képes az öngyógyításra.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napikinez.blog.hu/api/trackback/id/tr6311827983
Nincsenek hozzászólások.