2020. sze 29.

A kicsinyesség csúcsa: a máltai miniszter, György herceg és a cápafog

írta: Göcző Nóra blogger
A kicsinyesség csúcsa: a máltai miniszter, György herceg és a cápafog

Málta visszakéri azt az őscápafogat, amelyet Sir David Attenborough ajándékozott a kis György hercegnek legújabb természetfilmje bemutatóján – közölte a Times of Malta. A máltai kulturális miniszter, José Herrera szerint nincs mese, a fogat vissza kell szerezni, mert bár külföldre került a világhírű természetfilmes tengerparti nyaralása alkalmával, nagyon fontos Málta természeti öröksége szempontjából.

attenborough.jpg

A máltai miniszter tehát zokon vette, hogy az ősmaradványt a brit herceg kapta meg játszani, holott szerinte annak az ő gyerekszobájában múzeumában van a helye. Erről a saját gyerekeim jutnak eszembe, akik hónapokig rá sem néznek egy játékra, azt sem tudják, hogy meg van még és amikor egy nagytakarítás alkalmával megtalálom, hirtelen mindketten életük legfontosabb emlékének tartják azt a kis semmit.

Versenyt vívnak érte, kicsavarják egymás kezéből és azt mondják, évek óta keresték. Közben egészen hihető történetet mesélnek arról, hogy melyik nagymamától kapták, mikor és hol, néha még az időjárásra is pontosan emlékeznek. Én jót mosolygok ezen, de ezután is jót fogok, mert már tudom, hogy ezt a fajta viselkedést nem növi ki minden ember.

Még egy kulturális miniszter is viselkedhet ilyen kis bután. Remélem, Herrera miniszter nem utazik el a brit herceghez és nem csavarja ki a kezéből azt a szerencsétlen cápafogat.

Fotó Instagram, kensigtonroyal

Szólj hozzá