2016. sze 05.

Ez kell Neked! - Kineziológia mindenkinek

írta: Göcző Nóra blogger
Ez kell Neked! - Kineziológia mindenkinek

morning.jpgMi a kineziológia?

  A kineziológia egy természettudományi ág. Holisztikus szemléletű, szelíd gyógymód mindazoknak, akik szabadulni szeretnének a jelenben vagy a múltban elszenvedett negatív érzelmi stressz nyomaitól és egy kiteljesedett, boldogabb életet szeretnének élni. A kineziológia izomtesztelésre épül, amely azon összefüggésen alapszik, hogy bármilyen stressz vagy negatív gondolat változást idéz elő a testben, amely az izmokban, izomtónusban is nyomon követhető. Ezt a stresszt oldani lehet.

Mi az az oldás?

  A kineziológiai oldás egy 1-1,5 órás lelki utazás. Számos kliens számára akár a magzati korban megélt negatív hatásokat is képes a kineziológus a felszínre hozni az izomtesztelés segítségével. Oldja az eseménnyel kapcsolatos érzelmi stresszt, így a kliens átlátja a sorsát uraló erőket, eseményeket és feloldódnak azok a blokkok, melyek akadályozzák a kiteljesedését a jelenben és a jövőben.

Mi az az izomtesztelés?

  "Bökdösés" - szokták mondani a kliensek az első kezelés után. Valójában persze nem bökdössük a hozzánk fordulókat, hanem felderítjük az eltárolt múltbéli eseményeket, információkat akkor is, ha a kliens nem emlékszik rájuk. Az eljárás azon alapul, hogy a pozitív ingerek erősítik, a negatív ingerek gyengítik az egész testünket, mely érezhető izomreakciókkal jár. Ezek az apró, mégis jól érzékelhető változások segítenek bennünket abban, hogy hozzáférjünk a tudatalattiban lévő eseményekhez, traumákhoz. A tesztelés segítségével megállapítjuk, hogy mely életévhez köthető a stressz, s a kliens egyfajta alfa-tudatállapotba kerül és újra átéli az eseményt. A kineziológus felelőssége, hogy ez a lehető legkisebb lelki fájdalommal járjon a kliens számára. Megkeressük a múltbéli negatív esemény és a jelen közti kapcsolatot és oldjuk az érzelmi stresszt. S ezzel beindul a test öngyógyító mechanizmusa.

Miért nem kérdezünk rá egyszerűen a dolgokra, minek az izomteszt?

  A tudatalattink minden pillanatban azon dolgozik, hogy a negatív emlékeket a szőnyeg alá söpörje. Ezért nem emlékszünk hónapok, évek múltán egy erős fizikai fájdalomra, egy bántó megjegyzésre, egy tragédia részleteire. Ez jól is van így. De az érzelmi stresszt nem képes eltörölni a tudatalattink, ezeket továbbra is a vállunkon cipeljük. Olyan negatív érzelmek formájában (búskomorság, szorongás, pánik, depresszió...), amelynek az okát nem is tudjuk, de a negatív hatásai megmérgezik mindennapjainkat. Hosszú évek múltán a lelki bajok szomatizálódhatnak és testi tünetekben kerülnek felszínre (nőgyógyászati panaszok, IBS, IBD, allergia, elhízás, vérnyomás és szívproblémák, alvásszavarok, bőrbetegségek stb.). Mindezek eredőjét szavakkal már képtelenek vagyunk kifejezni, a tudatunk elzárta előlünk, ám a testünk még emlékszik.

 

 

 

Szólj hozzá

kineziológia izomtesztelés oldás tudatalatti