2021. aug 06.

Hogyan bánsz a pénzzel? Elárulja rólad az orrod!

írta: Göcző Nóra blogger
Hogyan bánsz a pénzzel? Elárulja rólad az orrod!

Annak, aki hallott már a fotóalapú személyiségelemzésről, nem újdonság, hogy minden emberi tulajdonságunk az arcunkra van írva.

pexels-mateus-souza-3586798_1.jpg

Évezredek óta használjuk azon képességünket, hogy a felénk közelítő szándékáról már azelőtt szerezzünk némi sejtést, hogy megszólalna. Ez az ösztönös képesség valószínűleg nem csak az embernél működik. Az állatok is képesek megtéveszteni, megfélemlíteni a másikat vagy éppen vonzóbbá tenni magukat, mindössze a fellépésükkel.

Hogyan működik az arcelemzés?

Az agyunk azon területe, amely az arcelemzést végzi, folyamatosan munkában van. A múlt században az amerikai Whiteside házaspár végzett a témában egy kísérletet és meglepő eredményre jutott.

Önként jelentkezőknek kellett kitölteniük saját magukról egy személyiségtesztet. Ugyanebben az időben a közeli ismerőseik is kitöltöttek egy tesztet az önkéntesekről és volt egy csoport, akik csupán fénykép alapján írták le, mit gondolnak az adott emberről, milyen személyiség lehet. A három féle tesztet kiértékelték és mindössze 1 százalék eltérést mutattak.

Tehát azt, amit a tesztalanyok magukról állítottak, vadidegenek, a fényképeik alapján szintúgy megállapították.

Mit árul el az orrod?

A szem a lélek tükre, tartja a mondás. Arról azonban kevesebb szó esik, hogy az orrunk is képes számos dolgot elárulni a viselőjéről. Nézzük sorban.

Ha készítesz magadról egy szelfit oldalról, akkor jól látszik, hogy az orrnyerged domború vagy homorú. Láthatod azt is, hogy az orrhegyed felfelé vagy inkább lefelé hajlik. Ha szembe fordítod magaddal a kamerát és kissé felemeled a fejed, akkor láthatod, hogy szűkek vagy szélesek az orrlyukaid. Ugyanígy kitűnik, hogy az orrcimpád széles vagy keskeny.

Ebből a néhány tulajdonságodból egy profi arcelemző képes megállapítani, hogy mennyire bánsz jól a pénzzel. Te kezeled a családi kasszát és fontosnak tartod a kiadások pontos nyomon követését vagy átengeded az anyagi dolgokat a párodnak. Az is egyértelműen kiolvasható az orrodból, hogy mit gondolsz a jövőről. Optimistán nézel előre, ami a saját és a környezeted jövőjét illeti vagy tele vagy aggodalmakkal.

Szintén az orrod a megmondója annak is, ha egyik szülőd, a párod vagy egy közeledben élő személy túl erős, számodra leküzdhetetlen hatással bír az életedre. Hogyan hozol döntéseket? Önálló vagy, kezdeményező és makacsul ragaszkodsz az elképzeléseidhez vagy folyton megerősítésre vársz. Mindez ott van az orrodon.

Mire jó az arcelemzés?

Az arcelemzés az önismereti módszerek egy különösen hatásos eszköze. Másrészt nem csak önmagunkról, hanem a környezetünkben élőkről, kollégáinkról, rég elhunyt rokonainkról is hasznos információkhoz juthatunk az arcelemzés által. Hiszen kiderül, mit gondolnak rólunk mások, hogyan viszonyuljunk egyes emberekhez. És többet tudhatunk meg azokról az emberekről is, akiket már egyáltalán nem volt szerencsénk megismerni.

 

Szólj hozzá

önbizalom személyiség személyiségfejlesztés arcvonások testkód