2016. nov 12.

Gyermekek emlékei előző életekből?

írta: Göcző Nóra blogger
Gyermekek emlékei előző életekből?

child-children-girl-happy.jpgEgyre többen számolnak be arról, hogy különböző krónikus betegségeik miatt olyan szakembereket keresnek fel, akik nem az adott betegséget veszik alapul, hanem holisztikusan tekintenek az emberi szervezetre. A kineziológusok mellett más segítők is rendelkeznek olyan technikákkal, módszerekkel, amelyek komoly segítséget jelentenek a betegek számára.

Egyik kedves ismerősöm súlyos nőgyógyászati betegségben szenvedett. Amellett, hogy meddővé vált, elviselhetetlen fájdalmakkal kellett együtt élnie nap mint nap. Az ő váratlannak tűnő gyógyulása enyhén szólva is meglepte a kórházban dolgozó orvosokat. A hölgy egy olyan segítőhöz fordult, aki korábbi életek emlékeit eleveníti fel. Mint kiderült, valamely előző életében tanúsított, meglehetősen negatív viselkedésének a következménye az, hogy ebben az életben oly sok szenvedésben kell részesülnie (anyaként követte el a szörnyűséget). A hölgy tudomásul vette tettét, elvégezte a szükséges gyakorlatokat, erős megbánást tanúsított és végül elengedte ezt a karmikus büntetést. Néhány hónap múlva nyom nélkül eltűnt a betegsége, most gyermeket szeretne.

  Dr. Varju Márta, a hazai kineziológusok egyik jeles, ha nem a legjelesebb képviselője beszélt nekem korábban Wayne W. Dyer legújabb könyvéről, melynek címe: Gyermekeink emlékei a mennyről. A kötetben gyermekek és szüleik mesélnek olyan emlékekről, melyek még a gyermekek születése előttről származnak. A különös történeteket megismerve elgondolkodhat az olvasó, hogy vajon létezik-e élet a születés előtt? A születendő gyermek választja-e ki, hogy hol kíván majd a világra jönni? Találkozhatunk-e elhunyt rokonainkkal valamilyen formában, ha már nem ennek a bolygónak a levegőjét szívjuk?

  A könyvben külön fejezetet szentel a szerző az előző életeknek, külön fejezet szól az eredethez fűződő spirituális kapcsolatokról, de még a láthatatlan barátokról és különböző spirituális látogatásokról is. Hozzá kell tenni, hogy a könyv azokhoz is szól, akik szkeptikusak a témával kapcsolatban. S, hogy miért csak gyermekek elbeszéléseire támaszkodik Dyer? Azért, mert szerinte a legkisebbek azok, akik anélkül tudják elmesélni az előző létezéshez fűződő emlékeiket, hogy egy kicsit is törődnének azzal, hogy mások mit szólnak hozzá. Mint a szerző írja: a gyermekek bizonyságtételei alapján elmondhatjuk, hogy a lélek elpusztíthatatlan, és számunkra még mindig titokzatos módon túléli az időt és a teret.

  A kötet egyik részében egy kaliforniai édesanya beszél arról, hogy amikor megtudta, hogy terhes, nagy fejtörést okozott neki, hogy elmesélje a négyéves kislányának, hogy hamarosan kistestvére érkezik. A kislánya erre odalépett hozzá és közölte, hogy „Lesz egy kisöcsém.”, majd, mint aki jól végezte dolgát, távozott.

lovely-girl-child-look-bokeh-hd-wallpaper.jpg

  Egy nevadai anyuka a hároméves kislányával játszott, amikor a gyermek felsóhajtott és azt mondta, hogy ő nagyon szeretett a mennyben lenni. Majd hozzátette, mennyire sajnálja, hogy nincs velük az apukája. A szülők a gyermek féléves korában elváltak. Kisvártatva hozzátette: „Semmi baj, mert tudtam, hogy így lesz. Amikor a mennyben voltam, kiválasztottalak téged. És tudtam, hogy egyedül fogunk maradni, de nem baj, mert nagyon szeretlek, szóval ne félj!”

  New Yorkban él az a család, ahol a már kamasz lánnyá lett Rebecca három évesen arról kérdezte édesanyját, hogy ő emlékszik-e még arra, amikor a kislány volt az édesanya, a jelenlegi édesanya pedig a gyermeke. Majd a kislány hozzátette, hogy sajnos nem volt túl kedves vele és ezért ne haragudjon. Emellett nagyon örül annak, hogy most újra együtt lehetnek.

  Egy ausztrál hölgy arról mesél a könyvben, hogy a rákban meghalt unokatestvére egy alig kétéves kislányt hagyott maga után. Néhány órával a halál beálltát követően a kislánya, akire a szomszéd vigyázott, az ablaknál ülve az ég felé kezdett integetni, majd a szomszédhoz fordult és azt mondta: Mami elment, pá-pá.

  A számos hasonló, sokszor megdöbbentő történet közül egyik-másik ismerősnek tűnhet, talán a saját környezetünkből is.

Szólj hozzá