2017. jan 16.

Rezegj harmóniában önmagaddal

írta: Göcző Nóra blogger
Rezegj harmóniában önmagaddal

A lélek nyugalma elősegíti a test épülését

music_frekvencia.jpgA legtöbb természetgyógyászati tevékenység a rezgéseken alapul. Ilyen a homeopátia, a mágnesterápia és a Bach-virágterápia is. A lényege, hogy nem feltétlenül kell hinni benne, mert anélkül is működik, és még mellékhatása sincs. De mi az a rezgés pontosan? Nem szeretnék tudományos mélységekbe merülni. Sokan a rezgésről és a hullámtanról legutóbb talán egy középiskolai fizikaórán hallottak. Értettük, hogy oké, ha egy festékpöttyöt teszünk egy gitár húrjára és azt megpengetjük, akkor a festékpötty egy rezgéshullámot ír le.

Vagy beszéljünk a hangról. Bármilyen mozgást végzünk, az a levegőben mechanikai hullámot kelt és rezgésként érzékeljük, amit a fülünk felfog. Ha elég erősen ütjük a dobot, vagy egy koncerten a hangszóró elé állunk, akkor már nem csak a fülünk, hanem a testünk más részei is érzékelik ezeket a rezgéseket. Ha viszont e rezgés frekvenciája 20 Hz alatti, vagy 20 kHz fölötti, akkor hallásunk nem érzékeli azt, ennek ellenére fizikai sajátosságai alapján ezt is hangnak, első esetben infrahangnak, a másodikban ultrahangnak nevezzük. Tehát a mi érzékeinkkel nem felfogható, de műszerekkel könnyen kimutatható a létezése. Ebből következik, hogy szűklátókörűségre vallana, ha valamire, amit nem érzékelünk, azt mondanánk, hogy nem is létezik.

Ebből következik a kérdés, hogy mi van azokkal a dolgokkal, amik látszólag nem mozognak? Mi van például azzal a kővel, ami már évtizedek, évszázadok óta áll egy tenger partján, egy erdő mélyén, egy hegy csúcsán. Vajon ez is rezeg, bár mozdulatlannak látszik? A válasz: igen.  Albert Einstein azt mondta: "az anyag nem más, mint mozgásban lévő energia".  Ez azt jelenteti, hogy még a látszólag szilárd tárgyaknak is van rezgésük. 

Biorezonanciával ma már egyszerűen mérhetjük egyes lelkiállapotok rezgését, betegségek lehetőségét, a környezetünk (Pl. elektroszmog) testünkre gyakorolt káros hatásait. Térjünk vissza egy gondolat erejéig a gitárhoz. Ezt a hangszert is be kell hangolnunk, hogy a megfelelő hangot adja ki. Ha sokáig nem használjuk, akkor elhangolódik. Ha elhangolódik, akkor nem jól működik. Nem nehéz észrevenni, hogy ugyanezt a szót („hangol”) használjuk a lelkiállapotunkra is. Ha rossz – a normálistól eltérő – hangulatban vagyunk, azt mondjuk, lehangolt vagyok. Mindenkinek, pontosabban minden sejtünknek van egy alap rezgése, s ha ez megváltozik a külső vagy belső körülmények miatt, akkor be kell magunkat hangolni, hogy visszatérjünk a megfelelő rezgésre. Erre a leghétköznapibb megoldásunk a zene, ami újrahangol minket, feldob. Ha nagyon szakmai szeretnék lenni (távol álljon tőlem), akkor azt írnám, hogy az autóban ülve, konyhában mosogatva vagy egy szórakozóhelyen, ha felvidít minket egy zeneszám, akkor valójában frekvencia-gyógyítást végzünk. Ez persze bonyolultabb annál, hogy a fizika mai állása képes lenne elmagyarázni, mert nem csak és egyszerűen a rezgésre reagál a szervezetünk, hanem egy bonyolult hormonális és agyi tevékenység játszódik le a testünkben, amit még jó ideig vizsgálni fog a tudomány, mire teljesen megértjük.

 

 

Szólj hozzá

egészség lélek kineziológia oldás rezgés Bach-virágterápia